Webshop

Lavameel per 1,5 kilo

Printen
Lavameel
Verkoopprijs: € 6,95
Verkoopprijs zonder BTW: € 5,74
Korting
Bedrag BTW€ 1,21
Standaard prijs:
Beschrijving

Lavameel is zeer geschikt als bodemverbeteraar en zorgt ervoor dat de plant meer weerstand krijgt tegen ziekten en plagen. Culvita Lavameel is fijngemalen vulkanisch gesteente. Het gesteentemeel is rijk aan silicium en is goed opneembaar voor planten. Silicium maakt de celwanden van de planten sterker. Dit heeft als gevolg dat de plant meer weerstand biedt tegen ziekten en plagen. De samenstelling van Culvita Lavameel maakt het product tot een uitstekende structuurverbeteraar van de bodem. Het bevat veel sporenelementen en mineralen wat een arme grond weer vruchtbaar maakt. De Magnesium zorgt voor groener blad of gras.

Culvita Lavameel is uitermate geschikt voor de biologische land en tuinbouw. Het bevorderd de opbrengst van uw gewassen.

Culvita Lavameel kan ook ingezet worden tegen de buxusmot. Het gewas bestrooien met lavameel, de larve van de buxusmot zal aan het blad eten waar lavameel opzit en door de scherpte van de structuur van de lavameel zal de larve zich als het ware kapot eten.

Toepassen:
Maart tot en met oktober

Eigenschappen:
Organische meststof met als samenstelling:

Fosfor P2O50  0,5%,

Kalium K2O 3,5%,

Magnesium MgO 9,0%,

Calcium CaO 11,7%,

Silicium SiO2 43,5%,

Aluminium Al2O 13,9%,

Natrium Na2O  3,1%,

IJzer Fe2O3 10,8%,

Titaan TiO2 2,7%

Plus sporenelementen.